Kam na team building?

Vintage adandoned interior

Utrjevanje dobrih odnosov znotraj ekipe sodelavcev je zelo pomembno, saj se v delovnem okolju izkaže za uspešno taktiko zagotavljanja boljše storilnosti in nenazadnje boljših rezultatov pri delu. Zato je pametno občasno organizirati aktivnosti, ki k temu pripomorejo. Na srečo imamo na voljo celo vrsto aktivnosti, ki so kot nalašč za takšen namen. Še vedno je treba pozorno izbrati, saj imajo posamezniki seveda različne interese, poleg tega je veliko odvisno tudi od organizacije, a vseeno je nekoliko lažje pobrskati po ponudbi, če imamo za team buildilng na razpolago več opcij.

V zadnjem času eno izmed priljubljenih možnosti predstavljajo sobe pobega, takšen kraj bomo našli tudi pod imenom escape room. Gre za zanimivo uganko, ki jo bo treba rešiti v skupini – ravno na ta način se utrjujejo dobri medsebojni odnosi, prav tako se trenira zmožnost koordiniranega dela v skupini, na koncu pa prav sodelovanje pri izzivih pripomore do uspeha. Escape room je upravičeno ena izmed priljubljenih izbir za organizacijo tovrstnih druženj, saj team building v tem primeru združuje prijetno s koristnim in služi piljenju tistih spretnosti, ki bodo kasneje koristile tudi pri delu. Ne glede na to, kateri escape room izberemo, bo šlo za prijetno in koristno izkušnjo, seveda pa se splača tudi izbiri prave sobe nameniti dovolj pozornosti – mnoge so posebej prilagojene opravljanju izzivov v skupini, marsikateri escape room pa je možno brez večjih težav rešiti tudi samostojno.

Za team building so primerne še mnoge druge aktivnosti, tako da nismo omejeni na sobe pobega. Pravzaprav lahko izberemo praktično vsako dejavnost, ki se izvaja v skupini, lahko recimo tudi rafting, paintball, morda kakšne športne aktivnosti ali kaj podobnega. Važno pa je, da je druženje zanimivo in prijetno, ne pa namenoma oblikovano le tako, da bi v kar največji meri dosegali kakšne druge rezultate. V prvi vrsti gre za sprostitev in zabavo.