All on 4 je celovita rešitev za slabe zobe

All on 4 dobro predstavlja prednosti sodobnih rešitev na področju implantologije

Skrb za zobe je pomembna naloga vsakega posameznika, a tega se pogosto zavemo šele takrat, ko se začnejo pojavljati težave. Zobe imamo za samoumevne in niti ne pomislimo na mnoge funkcije, ki jih lahko zdravo zobovje opravlja povsem neopazno. Ko pa zobe izgubimo ali nas začnejo na različne načine mučiti, bomo hitro postali pozorni na vse vplive, ki temu sledijo. Zato želimo poiskati hitro rešitev, s katero te težave odpravimo – lahko se izkaže, da bo najboljša rešitev namestitev zobne proteze z metodo all on 4, kar je zelo prepričljiva opcija. 

Na voljo imamo sicer različne načine zdravljenja, pravi pristop je povsem odvisen od dane situacije. Ne moremo vedno pričakovati, da bodo prišle v poštev iste opcije. To pa pomeni, da bo treba izbrati dobrega zobozdravnika, ki bo ponudil prave rešitve za naše zobe. Čeprav nam zobozdravstvo ponuja širok nabor storitev in izdelkov za zdravljenje in nadomeščanje zob, se bo treba potruditi pri iskanju pravih izvajalcev in storitev. Še posebej to velja v primeru, da nas zanima all on 4 ali kakšna druga napredna rešitev. Nenazadnje se tu srečujemo tudi z relativno visokimi stroški in z drugimi pomisleki, ki vplivajo na našo izkušnjo pri zdravljenju.

All on 4 najdemo pri izkušenih in usposobljenih zobozdravnikih, običajno v zasebnih ordinacijah

Ponudba za all on 4

Tako je zelo relevantna sama ponudba za te storitve. To velja nasploh za napredne zobozdravniške storitve, specifično pa za all on 4 tudi zato, ker gre za nekoliko dražjo in včasih precej kompleksno opcijo. Poleg tega je treba tu prišteti še preglede in druge posege, ki se v takšnem programu zdravljenja opravljajo.

Kje bomo dobili najboljšo ponudbo za takšne storitve? Bržkone je prava rešitev zobozdravnik Ljubljana, v prestolnici imamo največ ponudbe. Pravzaprav je ponudba naprednih zobozdravniških storitev tudi pri nas precej dobro razvita in najdemo širok nabor različnih ponudnikov. A pozor, obstajajo tudi razlike med izvajalci, tako da se ne moremo vedno preprosto odločiti za prvega, ki ga srečamo. 

Zelo pomembno je, da izberemo izvajalca, ki nam zagotavlja dobro izkušnjo pri celotnem postopku. To niso vedno enostavni posegi, pripravi se celoten plan zdravljenja, ki vključuje več pregledov in posegov. Pogosto je treba za all on 4 izruvati preostale zobe, tudi implantacija vsadkov je lahko nekoliko bolj zahtevna. Postopek lahko vzame kar dosti časa in več obiskov pri zobozdravniku, zato je pomembno, da imamo dobro izkušnjo. V primerjavi s tem lahko precej zanemarimo stroške, cena tu gotovo ni na prvem mestu. Prepričamo se, da bomo dobili kvalitetno storitev in odlično izkušnjo, predvsem pa trajne rezultate, ki jih pričakujemo pri metodi all on 4

All on 4 in implantatna protetika

Pri istih izvajalcih dobimo tudi druge sorodne storitve, ki nam lahko pomagajo pri reševanju težav z zobmi. Zobozdravnik Ljubljana lahko na istem mestu opravlja več različnih storitev, ki sodijo na področje implantatne protetike. Nenazadnje so zobni implantati oziroma vsadki zelo vsestranski in tudi dokaj priljubljeni za popravljanje raznih težav, predvsem seveda za nadomeščanje manjkajočih zob.

All on 4 dobro predstavlja prednosti sodobnih rešitev na področju implantologije

Implantati se uporabljajo že pri enostavnih rekonstrukcijah, če nam recimo manjkajo le posamezni zobje. V tem primeru imamo sicer na voljo različne rešitve in pogosto se lahko odločamo med več načini zdravljenja, naletimo lahko tudi na velike razlike. Pri zahtevnejših posegih je včasih lažje najti pravo rešitev, tako se recimo odločimo za all on 4 in druge posebne rešitve, sploh pri brezzobih pacientih. Če pa imamo le en manjkajoči zob, pridejo v poštev različne rešitve, ki jih nudi sodobno zobozdravstvo. Že posamezni implantati imajo nekatere prednosti – predvsem to, da ne obremenjujejo sosednjih zob in omogočajo optimalno prenašanje sil na skelet pod zobovjem. Na dolgi rok imajo veliko boljši učinek kot večina drugih rešitev, kar je pri zobni protetiki izredno pomembno. Zato je priporočljivo premisliti o rešitvah, ki jih ponujajo zobni implantati, ne le pri obsežnejših rekonstrukcijah, kot je all on 4.

Zobozdravniki v Ljubljani ponujajo celo zbirko storitev s področja implantatne protetike. Tako bomo gotovo našli odlične storitve, poleg tega za zobni implantat cena ne bo zelo visoka, saj brskamo po konkurenčni ponudbi.

Cena za all on 4 in druge rešitve z implantati

Za zahtevne zobozdravniške storitve so pogosto značilne tudi precej visoke cene, še posebej če se uporabljajo tudi implantati in drugi napredni dentalni izdelki. To so vrhunski izdelki, ki jih je treba natančno oblikovati in prilagoditi posameznemu pacientu. Uporabljajo se brezhibni materiali, veliko je dela, prištejemo pa še samo implantacijo in namestitev preostale protetike – razumljivo je, da bodo pri tem nastali določeni stroški.

Na prvi pogled so cene za all on 4 in druge obsežne storitve precej visoke. Za protezo na štirih implantatih bo treba odšteti dobrih 4000 evrov, verjetno še nekaj več za kompletno zdravljenje z vsemi pregledi in posegi. A to je cena, ki v celoti odpravi težave zaradi slabih zob, dobimo kvaliteten protetični nadomestek, ki zagotavlja dolgoročno zadovoljstvo. Tako je za zobni implantat cena povsem upravičena, sploh če uporabimo štiri za celotno protezo. Posamezni implantati so cenejši, za en zob recimo odštejemo kakšnih 500 evrov.