Cevi so izdelane iz različnih materialov

Cevi

Za prenos plinov in tekočin se danes uporabljajo različne cevi, ki so izdelane iz različnih materialov. Lahko so kovinske, bakrene, betonske ali pa iz PVC materialov. Predvsem slednje so se izkazale za zelo uporabne.

PVC cevi so prožne in upogljive, zato lahko z njimi dostopamo tudi do težje dostopnih mest. Med seboj se najpogosteje ločijo po svojem premeru, trdoti in načinu izdelave.

Cevi so vsestransko uporabne

Pri izbiri ustreznih cevi je najbolj pomembno to, da natančno vemo čemu so namenjene. Zato je potrebno biti pri njihovi izbiri previden, nakup pa mora biti zato zelo premišljen. 

V dani situaciji ni odveč tudi pobrskati po pestri spletni ponudbi, kjer so vam na voljo tudi druge vrste cevi, kot so na primer antistatične, avtogene, sesalne in tlačne cevi ter cevi za stisnjen zrak. Za vsako predvideno uporabo je potrebno izbrati pravi material in tudi ustrezno velikost cevi.

Manometer je kakovosten merilni instrument za merjenje tlaka

Manometer je fizikalna merilna naprava, ki je namenjena merjenju tlaka. Najbolj preprost je kapljevinski merilnik tlaka, ki ga sestavlja cev v obliki črke U, ki je napolnjena na primer z vodo ali živim srebrom.

Vendar pa niso vsi manometri izdelani na enak način. Zato poznamo še membranski manometer in tretjo vrsto manometra, ki uporablja spiralno zavito Bourdonovo cev, ki se pod tlakom prožno deformira.

Manometer poskrbi za natančno izmerjene vrednosti tlaka

Pri izbiri primernega manometra je izjemno pomembno, kaj nameravamo z njim meriti. Lahko gre za tlak v tekočinah ali plinih, pri čemer je potrebno biti pozoren tudi na to, ali gre za agresivne snovi ali ne.

Ne glede na to, pa je potrebno vedeti, da je natančnost merjenja tlaka močno odvisna od natančnosti merjenja manometra, zato izbirajte le kakovostne in preverjene naprave. Manometer bo na ta način poskrbel za najbolj zanesljive rezultate merjenja.