Dimniška kapa je tudi okrasni zaključek dimnika

Dimniška kapa

Dimniška kapa ima več funkcij, ki jih opravlja. Na prvem mestu je to nujna zaščita, ki jo potrebuje vsak dimnik. Ko se odločimo za sanacijo dimnika in določimo, kakšen dimnik bomo postavili, si lahko izberemo tudi kapo, ki jo bomo postavili na koncu, ko bo vse ostalo že urejeno.

Dimniška kapa je pri troslojnih dimnikih, ki so narejeni iz nerjavečega jekla, tudi sama iz inox materiala. Če se odločimo za svetleč dimnik, bo kača v inox barvi, če pa se raje odločimo za črn dimnik, lahko tudi kapo kupimo v takšni barvi. Z dimniško kapo prave velikosti bomo poskrbeli, da v dimnik ne bo zašel dež ali sneg. Vsaka vlaga ali voda lahko namreč ogrozi delovanje celotnega dimniškega sistema.

Dimniška kapa bo daš dimnik branila tudi pred nezaželenimi pticami, ki bi si želele na dimniku narediti gnezdo. To so navadno štorklje, ki jih lahko najdemo tudi v Sloveniji. Dimniška kapa tako preprečuje, da bi se štorklja usedla na dimnik in začela izdelovati gnezdo. Ko se nam ptica enkrat naseli na dimnik, jo zelo težko preženemo, zato je nujno, da postavimo primerno dimniško kapo, ki bo preprečevala to možnost.

Sanacija dimnikov po ugodni ceni

Sanacija dimnikov nas lahko stane tudi malo denarja, če se odločimo za namestitev dimnika iz nerjavečega jekla, ki je lahko enoslojni, dvoslojni ali celo troslojni. Troslojni inox dimniki, so trenutno najbolj aktualni in jih v večini nameščajo vsi postavljavci dimnikov.

Sanacija dimnikov nas bo na primer z nakupom troslojnega dimnika stala le kakšnih 1000 evrov. To je odlična cena v primerjavi s stroški, ki jih bomo morali poravnati, če se bomo odločili za postavitev zidanega dimnika.

Sanacija dimnikov z inox dimnikom, ne izključuje zidanega dimnika. Vse kar bodo strokovnjaki za dimnike naredili, bo to, da nam bodo v stari dimnik, namestili nerjavečo jekleno cev.