Dvoslojni in trislojni gotovi parket 

gotovi parket

Za gotovi parket je značilno, da je v celoti izgotovljen tovarniško. Lahko je brušen ali lakiran, pod zelo strogimi pogoji ter nadzorom kakovosti. Praviloma je sestavljen iz dveh ali treh slojev, lahko pa ima tudi, na primer, do sedem slojev laka. 

Ko polagate gotovi parket v določen prostor, je dobra plat tudi ta, da po polaganju ni nikakršnega prahu. Ena od večjih prednosti pa je zagotovo tudi njegova dolga življenjska doba, ki je ob primernem negovanju dolga tudi do 25 let in več. Lamelni parket je treba zamenjati že po približno petnajstih letih uporabe. 

Sicer pa gotovi parket izgleda zelo podobno kot klasični parket. Kupite ga lahko v specializiranih prodajalnah, ki so vam na voljo tudi na spletu, kjer se predstavljajo številna podjetja, ki se tudi sicer ukvarjajo s številnimi storitvami, ki se navezujejo na parket, na primer polaganje parketa. 

Hrastov parket je ena od najboljših vrst parketa na trgu 

Parket lahko delimo na številne vrste oziroma na kategorije. Med najbolj znanimi pa tudi priljubljenimi parketi je zagotovo klasični parket, ki je na trgu prisoten že izjemno dolgo časa. Sicer pa je pri izbiri parketa izjemno pomembna tudi vrsta lesa, iz katerega je parket izdelan. 

Hrastov parket je med vsemi  vrstami zagotovo ena od najboljših izbir. Na pogled je izjemno privlačna vrsta parketa, poleg tega pa je tudi zelo trpežen in ima zato zelo dolgo življenjsko dobo. 

Kako hrastov parket izgleda v prostoru vam je na voljo na ogled tudi v spletnih galerijah podjetij, ki se predstavljajo na spletu. Preko spleta si lahko na njihovih straneh naročite parket po dostopnejših cenah. 

Poleg hrastovega parketa so vam na voljo še druge vrste. Glede na to, da je parket zelo pomembna investicija v vaše stanovanje ali kateri koli drug objekt, vam priporočamo, da se bolj kot na samo ceno ozirate na samo kakovost parketa.