Eberspacher rešitve za prijetno klimo v vozilu

eberspacher-resitve-za-prijetno-klimo-v-vozilu.jpg

V vozilu želimo vzdrževati kar se da prijetne razmere, še posebej v primeru, da vozimo po soncu ali v hudem mrazu. Povsem jasno je, da se poleti ne bomo odpravljali daleč, če nimamo dobro delujoče in dovolj zmogljive klime, pozimi pa je nujno dobro ogrevanje. Še posebej to velja v avtodomu, kjer imamo še toliko večjo odgovornost za vzdrževanje prijetnih razmer v potniški kabini. Zato so rešitve, ki jih na tem področju ponuja ugledna znamka Eberspacher, naravnost nepogrešljive. 

V tej ponudbi dobimo napredne klimatske sisteme, ki omogočajo vzdrževanje idealnih razmer tudi v večjih vozilih. To je poseben izziv, hkrati imamo tudi visoka pričakovanja, zato se seveda ne moremo zadovoljiti s kakšnimi cenenimi rešitvami. 

V poštev pridejo le napredni sistemi, s katerimi bomo dobro pripravljeni na nepredvidljive razmere v okolju. Klime in grelci Eberspacher so upravičeno med najbolj priljubljenimi izbirami za avtodome, uporabljajo pa se tudi v drugih vozilih, kjer imamo posebne zahteve in visoka pričakovanja.

Pri delovanju klime imamo visoka pričakovanja, ki jih Eberspacher zagotovo izpolni

Eberspacher odgovarja zahtevnim uporabnikom

Že v osebnem avtomobilu je klima povsem nepogrešljiva, ravno tako gretje. A relativno majhne kabine avta ni težko hladiti oziroma greti, povsem drugače pa je to v avtodomu in drugih večjih vozilih. Ravno v teh potrebujemo napredne rešitve, ki jih ponujajo uveljavljeni proizvajalci s tega področja.

Znamka Eberspacher ponuja napredne klimatske sisteme za različne vrste večjih vozil. Omenili smo avtodome, pri katerih smo pogosto še posebej zahtevni glede tega, kako dobro lahko vzdržujemo prijetne temperature preko daljšega časovnega obdobja, tudi v zelo neugodnih razmerah. V vročem poletju želimo morda vzdrževati za kar kakšnih 20 stopinj nižjo temperaturo v notranjosti vozila, kar je velik izziv za klimatsko napravo.

Podobno velja za druga večja vozila, a tudi za ta dobimo dobre rešitve pri uglednih znamkah. Eberspacher izdeluje klimatske in grelne naprave za avtobuse, tovornjake, delovne stroje in druga večja vozila. Podobni sistemi se uporabljajo v plovilih, lahko pa se prilagodijo tudi za vlake in podobno. Povsod, kjer imamo posebne zahteve pri vzdrževanju ustrezne klime v vozilu, pridejo v poštev takšne rešitve. 

Pri izbiri takšnih rešitev smo pozorni na mnoge lastnosti. Klima v avtu ne zahteva takšnega premisleka, v drugih vozilih pa moramo dobro razmisliti o tem, kako bomo sistem lahko vzdrževali, kakšen potrošni material potrebujemo, kako glasno bo delovanje, kam lahko naprave namestimo in koliko prostora zasedejo … 

Ravno zato bodo le ugledni proizvajalci z napredno opremo lahko odgovorili na pričakovanja zahtevnejših uporabnikov. Dovolj dober je le celovit nabor prednosti, s katerimi smo lahko prepričani, da bomo pri vožnji v zahtevnih razmerah deležni odlične izkušnje.

Eberspacher poskrbi za to, da bo avtodom vedno prijeten

Koliko dela bo z Eberspacher opremo?

 

Jasno je, da nas pri teh napravah čaka nekaj več dela kot pri vzdrževanju klimatske naprave v avtomobilu. Pravzaprav imamo več dela že z izbiro in vgradnjo sistema. Medtem ko je klima v avtu praviloma že vgrajena, se v avtodome in druga večja vozila pogosto vgradi naknadno. Tako moramo sami izbrati prave sisteme, te naprave lahko primerjamo med seboj in najdemo tiste, ki nam najbolj ustrezajo.

Nekaj dela bo že z iskanjem pravih zastopnikov in trgovcev. Običajno dobimo na istem mestu poleg dobave ustrezne opreme tudi ponudbo za vgradnjo, kar je pametno izkoristiti. To bo najmanjši problem, če delo prepustimo strokovnjakom, čeprav je vgradnja naprednih sistemov lahko precej zahtevna. Pri napredni opremi vseh znamk se srečujemo s podobnimi izzivi, podobno delo bomo imeli recimo tudi v primeru, da se odločimo za Webasto grelec ali sorodno opremo drugih proizvajalcev.

Vsekakor pa ciljamo predvsem na to, da bomo z opremo zadovoljni na dolgi rok. Koliko dela bo z vzdrževanjem? Skrbeti je treba za polnjenje klime, za redne vzdrževalne preglede, menjavo filtrov in druge nujne posege. Ker smo nekoliko bolj zahtevni, bo tu več dela in tudi nekaj več stroškov, kot pri vzdrževanju klime v avtu, a postopki so podobni.

Eberspacher omogoča ureditev sanjskega avtodoma

 

Ključno je, da na koncu dobimo izvrstno pripravljeno vozilo, s katerim se lahko kadarkoli zapeljemo na pot. Ravno s tem se Eberspacher najbolj izkaže, ne glede na to, kakšne zahteve pravzaprav imamo.

Takšna oprema je v zadnjem času zelo priljubljena med tistimi, ki želijo imeti sami glavno besedo pri opremljanju in urejanju svojega avtodoma ali bivalne prikolice. Priljubljeni postajajo predvsem kombiji, ki jih naknadno preuredimo v bivalno vozilo. 

V takšnih vozilih se vsi sistemi vgrajujejo kasneje, zato se odločamo tudi za klimatske in grelne naprave. Za ogrevanje je bržkone najbolj prepričljiv Webasto grelec, ki je za marsikoga kar samoumevna odločitev. Klimatske naprave pa izbiramo pri različnih proizvajalcih, vsekakor je Eberspacher lahko odlična izbira, ki upravičuje zaupanje bolj in manj zahtevnih uporabnikov.

Z izbiro kvalitetne opreme uglednih proizvajalcev zagotovimo zmogljivo in zanesljivo delovanje na dolgi rok. Prav tako imamo na voljo servisne storitve in splošno podporo, uveljavljamo lahko tudi garancijo, dobimo nadomestne dele in potrošni material ter nasploh bolje skrbimo za svoje vozilo. Čaka nas izvrstna izkušnja na vsaki poti, tudi v najbolj zahtevnih razmerah!