Kaj nam omogoča dobro parketarstvo

parketarstvo

Ne glede na to, koliko se spoznamo na polaganje parketa, je včasih bolje, da delo prepustimo profesionalcem in to se najbolj pozna pri tem, kako hitro in učinkovito je narejeno delo. Dobro parketarstvo, se pravi podjetje, ki se profesionalno ukvarja s tem, da prodaja in polaga parket, nam lahko svetuje glede vrste parketa, kako parket zaključit in kako pripraviti tla na to, da bo na njem nato sedel les. Prav tako pa profesionalci dobro poznajo različne vrste lesa, ki bi lahko dobro delovale v našem prostoru.

Najbolj pogosto se vgrajuje hrastov parket, ki poskrbi za to, da sobi prinesemo nekaj toplote. Hrast je namreč les, ki ima kar veliko toplih odtenkov v sebi, med tem ko je smreka primerna za popolnoma drugačne prostore, take, ki imajo nekaj več svetlobe. Hrastov parket je pogosto povezan z nekoliko temnejšim ambientom, ravno zaradi svoje topline, ki lahko v prostor vseeno vnese občutek udobja in varnosti, četudi mogoče sam prostor ni optimalno osvetljen. Prav tako je hrastov parket veliko bolj obstojen od marsikaterih drugih preprosto zato, ker je to nekoliko bolj trd les. To pomeni, da se bo hrastov parket manj poškodoval, če recimo nanj kaj pade, manj možnosti je, da se bo opraskal predvsem pa je manj možnosti, da bi se kakorkoli fizično poškodoval.

Ne glede na to, za kateri parket se odločimo pa med njimi niti ni razlik glede tega, kako se vgrajujejo, tako da izkušeno parketarstvo ne bi melo imeti prav nobenih problemov s tem, da nam pomagajo pri vsakemu parketu, ki si ga izberemo. Če naročimo parket in delo pri istemu izvajalcu oziroma podjetju, pa lahko včasih računamo tudi na kakšen popust. Kar se cene tiče moramo biti samo previdni, da pogledamo, ali je postavka plačana na uro ali na kvadratni meter položenega poda.