Kaj napovedujejo trendi v tehnologiji?

prenosnik (1)

Navdušenci nad računalništvom optimizem iz preteklih let vse bolj zamenjujejo s previdnimi napovedmi, ki niso več tako rožnate, vsaj za običajne potrošnike ne. Kombinacija različnih dejavnikov je pognala cene računalniških komponent v nebo, medtem ko bi pričakovali, da bo starejša oprema precej cenejša. Za gaming računalnik grafične kartice ne moremo več najti po ceni, kot smo jih bili vajeni še dve leti nazaj, cenovni razredi so se konkretno pomaknili proti višjim cenam in tudi štirimestne številke so že nekaj povsem normalnega. Marsikdo se zato sprašuje, kaj nas čaka v prihodnosti – ali se splača kupiti gaming računalnik zdaj po precej visoki ceni, da se izognemo dodatnim podražitvam, ali pa bodo cene morda vseeno padle?

Gaming računalnik trenutno zahteva kak kompromis

Cene grafičnih kartic ne dopuščajo cenovno ugodnega nakupa zmogljivih računalnikov. Napredni računalniki so bili sicer vedno precej dragi, a zdaj cene še posebej izstopajo. Zato ta trenutek morda ni najbolj primeren za nakup novega računalnika, sploh če imamo v mislih napredne komponente. 

Zanimivo je to, da se splača kupiti sestavljen gaming računalnik, medtem ko je po navadi veljalo, da se bolj splača sestaviti računalnik iz posameznih komponent, ki jih dobimo ceneje. Zato je to morda dobra priložnost, če potrebujemo zmogljiv računalnik in želimo izkoristiti prednosti, ki jih imajo sestavljeni računalniki. Za vrhunski igričarski računalnik bo treba pripraviti dva tisočaka, morda kaj manj, če ne posegamo po prav najboljših komponentah. Seveda pa najdemo široko ponudbo, ki tudi v nižjem cenovnem razredu ponuja marsikaj zanimivega za povprečnega uporabnika – na https://www.markoshop.si/30-gaming-racunalniki imamo pestro zbirko kvalitetnih igričarskih računalnikov, ki so prilagojeni za različne potrebe, tako da svoj denar kar najbolje izkoristimo.

prenosnik (1)

Prenosni gaming računalnik

Trendi na področju tehnologije so sicer precej naklonjeni prenosnikom. Ti so bili tradicionalno dražji od namiznih računalnikov s primerljivo zmogljivostjo, zdaj pa ta primerjava ni več tako neugodna za prenosnike. Ob tem je treba dodati še dejstvo, da imajo sodobni gaming prenosniki vgrajene vrhunske komponente, ki se po svojih osnovnih specifikacijah ne razlikujejo od tistih v namiznih računalnikih, medtem ko so bile v starejših modelih pogosto prilagojene komponente s slabšimi lastnostmi. Tako je morda dobra ideja nakup gaming prenosnika ali pa kakšnega drugega vrhunskega prenosnika.

HP ZBook prepriča tiste, ki brskajo po višjem razredu

Med prenosniki imamo kar dosti izbire, seveda se ne odločamo le za gaming prenosnike. Pravzaprav so bolj zanimivi preostali prenosniki, pri katerih lahko dejansko izkoristimo glavne prednosti, ki jih ima mobilna oprema te vrste. Če nismo pripravljeni na kompromise, nas bo najbolj prepričala serija HP ZBook. To so vrhunski prenosniki, s katerimi opravljamo razno delo, odlično pa se obnesejo tudi pri prostočasni uporabi.

Vsekakor lahko pričakujemo, da bodo tudi v prihodnje vrhunski prenosniki zelo priljubljeni, saj uporabnikom prinašajo prav to, kar ti pričakujejo. Gre za odlično opremo, ki brezhibno deluje, omogoča neovirano uporabo v vsakem okolju. Pravi hit so prenosniki HP ZBook tudi zato, ker vedno več kupcev povprašuje po zanesljivi opremi za delo od doma oziroma potrebujejo računalnik, s katerim bodo kar se da fleksibilni pri opravljanju svojih službenih obveznosti. Prenosnik za delo od doma že ima vse, kar potrebujemo za takšne naloge, pogosto se izkaže za boljšo izbiro od namiznega računalnika, tudi če nameravamo napravo uporabljati le na enem mestu. Gotovo se splača premisliti o tem, kaj nam ponuja HP ZBook, če potrebujemo opremo za zahtevno delo.

HP ZBook se uvršča v višji kakovostni razred, to so računalniki, ki so dobro pripravljeni na zahtevne službene obveznosti. Delujejo kot mobilna delovna postaja in dobro opravijo tudi s tistimi opravili, ki zahtevajo veliko surove moči. Hkrati še vedno pričakujemo, da bomo dobro izkoristili vse prednosti sodobnih prenosnikov – to so mobilne naprave z dolgo avtonomijo delovanja, prenosniki so dokaj elegantni in kompaktni, primerni za uporabo v vseh okoljih. Za vsestransko službeno uporabo je HP ZBook vsekakor prava izbira, čeprav imamo še mnogo drugih možnosti pri priljubljenih znamkah.

Tudi Lenovo IdeaPad ima atraktivno ponudbo

Vsak kupec bo moral najti pravo napravo zase, kar ni enostavna naloga, če brskamo po aktualni ponudbi. Trendi na tem področju ne obetajo kakšnega olajšanja za tiste, ki imajo težave pri izbiri – pričakujemo lahko, da bomo pri uglednih znamkah dobili serije z mnogimi modeli, ki so primerni za vse mogoče naloge. 

Najboljši primer je serija Lenovo IdeaPad, ki združuje izredno pestro zbirko različnih modelov za vsestransko uporabo. To so zanesljivi in praktični prenosniki, ki jih bo dobro izkoristil praktično vsak uporabnik. Ne uvrščajo se v višji zmogljivostni razred, a so dobro pripravljeni na vsakdanjo uporabo. Zato so cenejši in bolj dostopni, dobro pokrivajo potrebe povprečnega uporabnika. Ravno po takšnih računalnikih je največ povpraševanja. Tudi tu se pozna povečano povpraševanje zaradi dela od doma, prav Lenovo IdeaPad je lahko idealna naprava za ta namen – v tej seriji namreč najdemo opremo, ki omogoča zanesljivo opravljanje praktično vseh službenih opravil, sploh če opravljamo kakšno delo, pri katerem nismo povsem odvisni od računalnika.

Še bolj priljubljena je serija Lenovo IdeaPad med tistimi, ki potrebujejo vsestranski prenosnik za splošno rabo. Brez računalnika ne bo šlo, tudi če ga ne potrebujemo za opravljanje svojega dela. Vseeno moramo imeti pri roki zanesljivo napravo, ki nam daje dostop do digitalnega sveta. Za to je znamka Lenovo idealna, saj ima izredno široko ponudbo. Hkrati pričakujemo tudi odlično uporabniško podporo, kar je prav tako pomembno v času, ko smo od te opreme precej odvisni. Če se zanimamo za servis telefona ali računalnika, bomo najboljše izkušnje deležni pri uglednih znamkah, s tega vidika je Lenovo zelo priporočljiva izbira.

Računalnikov ne moremo neposredno primerjati glede na znamko. Različni modeli različnih znamk imajo lahko vgrajene enake komponente, tako da so si po osnovnih značilnostih precej podobni. Pri znamkah izpostavimo druge lastnosti, na katere moramo biti pozorni.

Prenosni računalnik ASUS

Gotovo moramo omeniti še prenosni računalnik ASUS, če že omenjamo prenosnike Lenovo in HP. Tudi znamka ASUS namreč pride v poštev, če izbiramo nov prenosnik. Pravzaprav je čisto možno, da bo ta znamka z atraktivno ponudbo zasenčila konkurenco, tako da je pogosto kar prva izbira.

Prednost znamke ASUS je v tem, da ima zelo razgibano ponudbo. To sicer velja tudi za znamko Lenovo in nenazadnje tudi za HP, obe znamki sta vodilni na trgu prav zaradi široke ponudbe. A prenosni računalnik ASUS lahko najdemo v večjem razponu – ti računalniki so zelo atraktivni že v nižjem cenovnem razredu, kjer izbiramo ugodne računalnike za vsestransko uporabo, na drugi strani pa ASUS navdušuje z vrhunskimi igričarskimi prenosniki. Ta znamka uživa velik ugled med zelo različnimi profili uporabnikov, zato si vsekakor zasluži dodatne pozornosti. Poleg tega je prenosni računalnik ASUS pogosto zelo priporočljiva izbira za tiste, ki iščejo računalnik z najboljšim razmerjem med kakovostjo in ceno, sploh v nižjem cenovnem razredu, zato se splača njihovo ponudbo dobro poznati.

Prenosni računalnik ASUS navduši tudi v višjem rangu

Če sledimo aktualnim trendom, bomo pozorni predvsem na naprednejše prenosnike ASUS. Ta ponudba je zelo zanimiva, Marko shop ponuja pester nabor različnih modelov, ki odgovarjajo na potrebe zahtevnejših uporabnikov. Z razmahom gaming prenosnikov je ASUS zavzel mesto avtoritete na tem področju, prenosni računalnik ASUS je pogosto kar samoumevna izbira, če ne želimo ogroziti svoje igričarske izkušnje. To nam zagotavlja serija ASUS ROG, medtem ko ima ista znamka v višjem rangu še nekatere druge serije in zelo prepričljive modele. Vsekakor je treba imeti prenosni računalnik ASUS v mislih, če izbiramo nov prenosnik.

prenosni-racunalnik-naslovna