Kakovostni naravni vir magnezija zadovolji potrebe po dnevnemu vnosu magnezija

naravni vir magnezija

Magnezij je izjemno pomemben element v našem telesu. Njegova naloga je, da sodeluje pri številnih biokemičnih reakcijah v telesu, uravnava celoten živčno mišični sistem, krepi telesno odpornost in je potreben za proizvodnjo energije. Da zadovoljimo potrebam po dnevnemu vnosu, je potrebno dnevno vnesti 375 mg magnezija, pri čemer ga ženske potrebujejo nekoliko manj od moških. 

Če je dnevni vnos manjši od priporočljivega, je potrebno poiskati kakovostni naravni vir magnezija, s katerim bomo povečali njegov vnos. Dobri viri magnezija, ki jih lahko črpamo iz naše prehrane so oreščki, polnozrnate žitarice, stročnice, zelena zelenjava, krompir, mleko, perutnina, pomaranče, banane, voda ter kava in čaj.

V kakšnih primerih je naravni vir magnezija nujno potreben?

Več kot polovica magnezija, ki se nahaja v našem telesu, je v kosteh, 20 % ga je v mišicah, 19 % v drugih tkivih in manj kot 1 % v izven celičnih tekočinah. Na tem mestu se verjetno sprašujete, kako boste najprej prepoznali, da je v vašem telesu premalo magnezija in je skrajni čas, da poiščete primeren naravni vir magnezija?

Prve simptome pomanjkanja boste občutili v obliki mišičnih krčev, pomanjkanja apetita, povišanega krvnega tlaka in motenj v delovanju srca. Ker pa je razširjenost magnezija v prehrani zelo velika, je večje pomanjkanje pri zdravih ljudeh zelo redko. Zato pa je večja verjetnost, da bodo naravni vir magnezija potrebovali športniki, sladkorni bolniki, starejši odrasli, ter ljudje z zmanjšano absorpcijo ali povečanim izločanjem magnezija.

Magnezij v mineralni vodi je odličen naravni vir magnezija

Eden od zelo učinkovitih naravnih virov magnezija je voda, vendar je njegova koncentracija odvisna predvsem od blagovne znamke vode. Za kar največji učinek, je zato potrebno izbrati mineralno vodo v kateri je magnezij prisoten v največjih količinah – s tega vidika je Donat Mg zagotovo najboljši naravni vir magnezija.

Mineralno vodo z vsebnostjo magnezija lahko ob njegovem pomanjkanju pijete stalno in dolgoročno, pri čemer ni nobenega strahu, da bi dnevne potrebe prekoračili. Najbolje je, da jo pijete 20 do 30 minut pred vsakim obrokom, ohlajeno ali sobne temperature. Na ta način boste zadovoljili povečane dnevne potrebe po magneziji in poskrbeli za njegovo optimalno absorpcijo.