Lesene stopnice so prilagojene vsakemu uporabniku posebej

1542

Stopnice so obvezen element več etažnih stanovanj, saj posamezne etaže med seboj smiselno povezujejo. Poleg funkcionalnosti, pa so tudi pomemben dekorativen element v stanovanju. Zato je potrebno smiselno izbrati tako konstrukcijo stopnic kot tudi sam material, iz katerih so stopnice izdelane. V zadnjem času so izjemno priljubljene lesene stopnice, ki stanovanju dajejo še posebno toplino in udobje.

 

Stopnice so same po sebi zelo specifičen element, saj se jih težko izdela serijsko. Oblika stopnišča se od stanovanja do stanovanja lahko bistveno razlikuje. Kakšno stopnišče bomo imeli, je odvisno od razpoložljivosti prostora in od tega, kje se bodo stopnice v stanovanju nahajale. In tako velja tudi za lesene stopnice, ki so že same po sebi unikatne. Izbrani ponudnik vam stopnice, ki so izdelane iz lesa, izdela na podlagi izmer posebej samo za vas.

 

Lesene stopnice so izdelane iz različnih vrst lesa. Izbira lesa je odvisna tudi od njegove trdote, ki lahko bistveno vpliva na življenjsko dobo vaših novih lesenih stopnic. Najbolj pogosto se tako uporablja les, kot je na primer hrast, bukev, češnja, smreka, javor, jesen in še kaj. Les se poleg trdote razlikuje tudi po svojem izgledu, ki je pri uporabnikih celo bolj v ospredju, ko se je potrebno odločiti za pravi material. Struktura lesa bistveno vpliva na končni izgled stopnic, zato je pomembno, da izberemo takšen les, ki se bo ujemal z našo preostalo opremo v stanovanju. Ker je izbira lesa resnično zelo pestra, smo prepričani, da boste zagotovo našli najboljši les za vaše lesene stopnice.

 

Lesenim stopnicam lahko dodate tudi kakšne dekorativne elemente, kot so na primer razne obrobe ali pa ograje, ki jih naredijo še bolj privlačne. Ker so stopnice vsakodnevno v uporabi praktično večkrat na dan, je pomembno, da si izberemo takšne lesene stopnice, ki nam bodo ugajale in nudile popolno udobje.