Najboljša nepremičninska agencija v Ljubljani!

nepremicnine-ljubljana-naslovna

Ljubljana ponuja različne možnosti za nakup in prodajo nepremičnin, še več interesentov imajo tisti, ki ponujajo stanovanja za najem. Tako se stalno ponujajo priložnosti na obeh straneh, a izkoristili jih bodo le tisti, ki trg dobro poznajo in se na njem tudi znajdejo. 

Najlažje bomo prišli do najboljše ponudbe tako, da sodelujemo z nepremičninsko agencijo – še posebej, če se pripravljamo na kakšne večje transakcije in zahtevnejše postopke, kot je recimo prodaja stanovanj. Tu se srečamo z mnogimi obveznostmi, ki jih sami verjetno ne bomo mogli povsem enostavno in uspešno opraviti.

Prodaja stanovanj lahko postavlja nekatere pasti

Paziti moramo predvsem pri zahtevnejših postopkih, pri katerih imamo dodatno odgovornost. Veliko lažje je skleniti recimo pogodbo za najem, najemniki pri tem verjetno ne bodo sodelovali z nepremičninsko agencijo. Enostavno se podpiše najemna pogodba, ki jo pripravi najemodajalec. Pri prodaji oziroma nakupu stanovanja pa imamo še nekaj dodatnega dela, ki ga bo treba opraviti.

Ker gre za večje transakcije, imamo več dela že z iskanjem zanesljivega kupca. Tu nam nepremičninska agencija lahko močno pomaga, saj lahko doseže širši krog ciljne publike. Pogosto imajo agencije svoje stranke, ki stanovanja iščejo, tako da delujejo kot posrednik med ponudbo in povpraševanjem. Tako bo prodaja stanovanj lažja in varnejša, ne bo se treba ukvarjati z iskanjem pravih kupcev. Pravzaprav lahko v tej fazi delo skoraj v celoti prevzame nepremičninska agencija.

A tudi kasneje nam prodaja stanovanj postavlja nekatere izzive. Predvsem je treba urediti vse pravne zahteve in opraviti prepis stanovanja, tu imamo tudi davčne obveznosti. Paziti moramo na mnoge detajle, ki jih sami težko obdržimo pod nadzorom. 

Pravzaprav bi potrebovali veliko časa, da bi se sploh pozanimali o vsem, kar je treba postoriti, zato je veliko bolj smiselno, da prodajo stanovanja prevzame nepremičninska agencija. Izognemo se zamudnemu in zahtevnemu delu, predvsem pa zmanjšamo tveganja, da bi šlo kaj narobe. Tako ne prodaja stanovanj lahko precej enostaven postopek, če imamo pravo agencijo.

nepremicnine-ljubljana-1

Katera je najboljša nepremičninska agencija?

Jasno je, da bomo prav pri zahtevnejših postopkih potrebovali dobrega partnerja. Na pomoč priskoči izkušena nepremičninska agencija, ki lahko prevzame večino zahtevnega dela in prepreči morebitne zaplete. A najprej bo treba takšno ponudbo sploh najti, kar ni nujno enostavno. Ponujajo se namreč številne agencije, ki nam lahko pomagajo pri poslovanju na nepremičninskem trgu. Da se bomo res odločili za pravo, moramo preveriti, kaj nam dejansko ponujajo in kako bomo njihove storitve najbolje izkoristili.

Ponudba nepremičninskih agencij je precej raznolika, saj se razlikujejo tudi potrebe tistih, ki prodajajo ali kupujejo nepremičnine. Ravno zato je zelo pomembno, da je agencija prilagodljiva in lahko odgovori na vse potrebe svojih strank. Pričakujemo, da bomo dobili prilagojene rešitve, tako smo lahko res prepričani, da bo delo opravljeno brez težav. 

Zanesemo se lahko na uveljavljene nepremičninske agencije, ki imajo veliko izkušenj s trgovanjem na razgibanem nepremičninskem trgu. V Ljubljani lahko najdemo takšne ponudnike, ki bodo prepričali z vsemi svojimi odlikami. Dobra izbira je Mesto nepremičnin, to je izkušena agencija, ki deluje na ljubljanskem trgu, pa tudi v drugih krajih po državi. Ukvarja se z različnimi vrstami poslov, odgovarja pa na praktično vse potrebe svojih strank. Tako smo lahko vedno prepričani, da bomo dobili najboljšo ponudbo in uspeli izkoristiti priložnosti, ki se nam ponujajo na trgu.

Nepremičninska agencija je lahko prvi korak do novega stanovanja

Trenutno je na trgu več povpraševanja kot ponudbe, zato prevladujejo predvsem iskalci stanovanj. Dokaz za to je tudi pospešena gradnja novih stanovanjskih objektov, v Ljubljani se stalno pojavljajo novogradnje, ki so razprodane, še preden so zgrajene. Zato bo še toliko bolj smiselno izkoristiti ponudbo, ki jo ima nepremičninska agencija. 

Dobimo namreč boljše opcije in smo prvi v vrsti pri iskanju novih stanovanj. Dobra agencija lahko sodeluje tako pri nakupu kot pri najemu nepremičnin. Včasih dobimo posebno ponudbo, ki ni javno oglaševana, tako da ugledna agencija ponuja še več dodatnih prednosti za tiste, ki želijo na nepremičninskem trgu izkoristiti najboljše priložnosti.

Kakšne nepremičnine imamo na voljo?

Nepremičninski trg je zelo razgiban in načeloma lahko na njem najdemo praktično karkoli. Seveda pa to ne pomeni, da lahko vedno pričakujemo zelo dobre ponudbe, sploh zdaj ne, ko trg za kupce in najemnike ni pretirano ugoden. Cene so visoke, zato izbiramo predvsem nepremičnine, ki nam ponujajo kar največ za naš denar.

Iskalci so večinoma pripravljeni tudi na kakšen kompromis, ki lahko močno zniža ceno. Zato so zelo priljubljene nepremičnine, ki so nekoliko umaknjene iz mestnega središča, zelo so oblegani tudi okoliški kraji, če so prometne povezave z mestom dobre. Cenjene so nepremičnine v predmestjih, sploh če so nekoliko oddaljene od mestnega vrveža in mejijo na lep naravni ambient. Po drugi strani so seveda zelo zaželena tudi stanovanja v mestnem središču, a tam cene ne dopuščajo veliko fleksibilnosti. Pri iskanju moramo postaviti točne kriterije, da lahko najdemo pravo ponudbo zase, sploh če smo bolj zahtevni. Če smo pripravljeni na kompromise, se nam odpira širša ponudba in lahko tudi kaj prihranimo.

nepremicnine-ljubljana-nakup

Zanimive nepremičnine so tudi novogradnje

Za kupce oziroma najemnike so pogosto zelo zanimive novogradnje. To velja predvsem za tiste, ki želijo ustvariti nov dom in se za stalno preseliti, medtem ko za začasno rabo praviloma raje najamemo kakšno starejše stanovanje. Z novim stanovanjem bodo seveda zelo zadovoljni tudi zahtevnejši stanovalci.

Novogradnje ponujajo atraktivne opcije, te ponudbe pa je vedno več. A ker je tudi povpraševanja veliko, te nepremičnine ne bodo dolgo časa na razpolago. Splača se sodelovati z nepremičninsko agencijo, da lahko pravočasno izkoristimo najboljše ponudbe, ko se te pojavijo na trgu.