Napredni poslovni tiskalniki

service2

Po čem se napredni poslovni tiskalniki ločijo od tistih, ki so namenjeni domači oziroma manj zahtevni uporabi? Že na prvi pogled je razlika očitna. Medtem ko je osnovni tiskalnik običajno elegantno oblikovan in zasede le majhen kotiček na pisalni mizi, bo napreden tiskalnik verjetno bistveno večji in okornejši, postaviti pa ga bo treba na lasten podstavek ali na kolesa. Največje razlike pa se seveda pokažejo pri funkcionalnostih in zmogljivostih.

Vzemimo za primer napreden poslovni tiskalnik Konica Minolta Bizhub C258. Gre za precej standardno napravo tega razreda, ki je namenjena široki paleti zahtevnejših uporabnikov, zato mora ponujati tudi širok nabor funkcionalnosti. Konica Minolta Bizhub C258 se pri svojem delu odlično izkaže, saj ponuja vse potrebne funkcionalnosti za zahtevno pisarniško delo – gre za multifunkcijsko napravo, ki poleg tiskanja omogoča še skeniranje, kopiranje in faksiranje, te funkcionalnosti pa je možno modularno prilagajati in še marsikaj dodati. Kot se za napreden poslovni tiskalnik spodobi, ima Konica Minolta Bizhub C258 možnost zelo enostavnega povezovanja v računalniško omrežje, lahko pa napravo upravljamo kar brezžično ali preko velikega zaslona na dotik, ki omogoča uporabo vgrajenega sistema.

Poleg mnogih funkcionalnosti je treba omeniti še servis tiskalnika, življenjsko dobo in zanesljivost pri večjih obremenitvah. Servis tiskalnika pri domačih napravah običajno sploh ne pride v poštev – tiskalniki tako ali tako niso izpostavljeni večjim obremenitvam, zato lahko svoje delo dokaj dolgo opravljajo brez potrebe po posebnem vzdrževanju. Za poslovne tiskalnike pa to ne pride v poštev, potrebno je redno vzdrževanje, po potrebi tudi servis tiskalnika, saj so te naprave bistveno bolj obremenjene. Hkrati pa gre za napredne tiskalnike, ki so pripravljeni prav na to vrsto uporabe, zato se pri večjih obremenitvah vseeno dobro izkažejo in zelo zanesljivo tiskajo skozi dolga leta. Življenjsko dobo naprednih tiskalnikov merimo v letih, z rednim vzdrževanjem in servisiranjem pa je praktično neomejena.