Poletne Športne Aktivnosti in Druženje s Prijatelji – VRHUNSKO!

Za začetek bi vam želel povedati, kako rad imam poletne vikende. Takrat se še celo jaz – deloholik –  nekoliko sprostim in uživam v brezdelju, zabavi, odkrivanju novih kotičkov in druženju s prijatelji! 

Sonce, toplota in dolgi prispevajo k moji pozitivni volji. Čeprav je preveč sonca lahko škodljivo za našo kožo, lahko pravo ravnovesje (skupaj s kremo za sončenje) dvigne vaše razpoloženje. Čeprav je to razburljiva sezona z mnogimi dejavnostmi, so možnosti lahko ogromne.

Katere so moje najljubše poletne aktivnosti?

Težko bi vse naštel, saj jih je res ogromno, bi pa rad izpostavil nekaj tistih v katerih najbolj uživam – morda pa boste med njimi tudi vi našli kakšno, ki vam bo popestrila tako poletne kot tudi jesenske dni (in tudi večere).

PIKNIK

Piknik je zabaven način, da uživamo v vsakem dnevnem obroku. Ob toplejšem vremenu si vzemite čas in sedite na svežem zraku. Nekateri parki imajo namenjene žare na prostem, ki so na voljo javnosti. Pred uporabo obvezno preglejte pravila in smernice.

Piknik je sicer opredeljen kot užitek, v katerem se obeduje na prostem, običajno v lepo urejenem okolju, kot je park, ob jezeru, na vašem dvorišču ali celo na plaži. Čeprav so pikniki v glavnem družinsko usmerjeni, lahko postanejo tudi zabavno druženje s priajtelji ali pa celo samo intimen piknik v dvoje.

Si ob vročem vremenu lahko predstavljate še kaj lepšega kot pa vroči čevpčiči na žaru, hladno sonce in vrhunsko družbo? 

To je res čudovit način za preživljanje prostega časa in kar je najboljše – meso, ki po koncu druženja ostane, si preprosto shranite v posodico, odnesete domov in pojeste naslednji dan! Dve muhi na en mah, HA!

SKOK S PADALOM

Tandemski skok s padalom je vsekakor ena izmed najbolj zloglasnih adrenalinskih izkušenj in se redno pojavlja prav na vrhu seznama želja takšnih in drugačnih avanturistov. Gre za povsem edinstveno doživetje, ki ga ne moremo nadomestiti z alternativami, zato se splača poiskati možnosti, kje bi lahko uresničili to željo. Najboljša izbira bo bržkone okolje, ki slovi prav po adrenalinskih dejavnostih – Posočje!

Skok s padalom se običajno začne na vzletišču, lahko pa gre seveda tudi za skok iz letala. Tako vzletišč kot letal ponuja Posočje dovolj. Pravzaprav ima praktično vsak kraj v bližini kakšno ustrezno pobočje, ki se uporablja za vzlet padal.

Skok iz letala in druge atrakcije za ljubitelje te vrste letenja pa ponuja športno letališče v Bovcu, ki je preko poletja dobro obiskano.

RAFTING

Rafting je moč najti v ponudbi praktično vsakega ponudnika adrenalinskih aktivnosti v Posočju, kar ni presenetljivo – reka nudi idealen ambient in razmere za spuste z raftom.

Nadalje je raftanje na Soči privlačno za zelo širok spekter interesentov. Za spuste se odločajo tako adrenalinski odvisniki kot ljubitelji mirne plovbe in slikovitih razgledov. Rafting je odlična ideja za družinsko aktivnost, za zabavno preživljanje časa v družbi prijateljev, pa tudi za utrjevanje odnosov med sodelavci, soigralci in drugimi skupinami.

Prav zato ponuja raftanje na Soči največ opcij, a še zdaleč ne edine možnosti za zanimiv spust po Soči.

KOLESARJENJE

Enostavno obožujem kolesarjenje – še posebej gorsko kolesarjenje, ker mi daje razlog, da zjutraj vstanem iz postelje, ko vem da me čaka neverjetn adrenalinsko doživetje.

To mi daje navdušenje in adrenalin, po katerem hrepenim in mi ponuja pravi fizični in psihični izziv. Omogoča mi tudi spoznavanje veliko odličnih ljudi.

Na kolesarjenje se lahko odpravite sami, ali pa si poiščete družbo v kakšnem društvu za kolesarjenje!

Imamo to srečo, da ima naša prelepa Slovenija neskončno možnosti za kolesarjenje – najsi bo to na Gorenjskem ob vznožju Alp, po čudoviti panonski nižini ali pa si ob poletnem dopustu privoščite kolesarjenje ob morju. Kakorkoli in kjerkoli boste koelsarili, vaše telo bo doživelo pravo adrenalinsko bombo!

ROLANJE

Rolanje je lahko nov osebni izziv oziroma način, da ostaneš v formi ali se zabavaš. Lahko so začetki rolanje malenkost težavni, saj v tej aktivnosti deluje vaše celotno telo!

Že kot najstnik sem veliko rolal – celo toliko, da sem uničil dvojne rolarje! Še posebej mi je bilo všeč, ko sem se ob poletnih večerih, ko se je ozračje malenkost ohadilo, odpravil po novoasfaltirani cesti na turo rolanja!

Šport in sveži zrak sta tako neverjetna kombinacija, ki pozitivni vplivata na zdravje telesa in duha! 

Tudi če živete v mestu se lahko odpravite na rolanje na bližnjo stezo ali pa po pločniku, kjer je manj gužve!

rolanje-rolarji

Upam, da sem vam s pomočjo mojega blog podal kakšno dodatno idejo za športne aktivnosti in druženje s prijatelji – saj veste, zdrav duh v zdravem telesu! 🙂