Posteljnina za pare na večjih posteljah

posteljnina za pare

Za vsako posteljo moramo izbrati ustrezno posteljnino, še posebej pa je to pomembno v primeru, da na postelji ne spimo sami. V tem primeru se srečamo z različnimi izzivi – različni uporabniki imajo vedno svoje želje in potrebe, tako da oprema morda ne bo ustrezala obema v paru, poleg tega pa opremljamo večjo posteljo, zato potrebujemo tudi večjo posteljnino. Posledično posteljnina za pare včasih ne ponuja toliko izbire, je tudi dražja. A vseeno lahko dobimo dobro ponudbo, na Odeja.si je na voljo širok nabor kakovostnih kompletov, ki odgovarjajo različnim kupcem. Gotovo bo možno najti izvrstne rešitve tudi za večje postelje.

Posteljnina za pare v pravih dimenzijah

Najprej je pomembno to, da se pri izbiri posteljnine za pare osredotočimo na ustrezne dimenzije. Posteljnina se mora seveda skladati z dimenzijami ležišča, poleg tega moramo poznati tudi mere odeje in druge opreme, ki jo uporabljamo na postelji. Nekaj dela nas torej čaka, a na srečo lahko računamo na to, da bomo imeli opravka s standardnimi dimenzijami in bo oprema med seboj dobro usklajena.

Večje zakonske postelje merijo v širino 180 cm ali celo več, tako da bo treba najti veliko posteljnino, ki tem meram odgovarja. Običajno je to posteljnina 200×260. Lahko pa v paru spimo tudi na manjši postelji, to so francoske postelje, ki merijo v širino 140 ali 160 cm. Za takšne postelje seveda izberemo manjšo posteljnino, običajno ta meri 200 x 200 cm.

Posteljnina za pare v posebnih izvedbah

Dodaten izziv imamo v primeru, da mora posteljnina za pare odgovarjati kakšnim nestandardnim ležiščem. Dokaj pogosto so večje postelje sestavljene tako, da gre pravzaprav za dve ležišči skupaj. Posteljnina za pare je lahko enotna, lahko pa ima tudi vsak svoj komplet, kar je včasih še boljša izbira. Tako lahko vsak izbere svojo posteljnino za ležišče in svojo odejo.