Selitveni servis za selitev klavirja

Selitveni servis

Pri selitvi se pogosto pojavi ta težava – preseliti moramo tudi klavir, ki je velik, težak in občutljiv predmet. Pa ne le klavir, enake težave imamo tudi pri selitvi drugih zahtevnejših predmetov, naj gre za občutljiva dragocena glasbila ali pa velike in težke kose stanovanjske opreme. Seveda je zelo priporočljivo, da se selitve takšnih predmetov ne lotevamo sami, veliko bolj pametno je, da poiščemo pomoč strokovnjakov, ki se ukvarjajo prav s takšnimi podvigi.

Prava izbira so seveda selitveni mojstri, ki imajo v svoji ponudbi lokalne ali celo mednarodne selitve. Treba pa je poudariti, da ni vsak selitveni servis primeren za opravljanje zahtevnejših selitev oziroma prevozov. Izbrati moramo ponudnika, ki bo svoje delo res zanesljivo in učinkovito opravil.

Ponudba za zahtevnejše selitve

Selitev klavirja sodi med zahtevnejše selitve, ki niso povsem samoumevna stalnica v ponudbi selitvenih mojstrov. Čisto možno je, da določen servis takšnih storitev ne nudi, temveč se ukvarja le s transportom pohištva in stanovanjske opreme. Pa tudi, če je selitev občutljivejših predmetov res v ponudbi določenega ponudnika, to še ne zagotavlja zadovoljstva z izvedeno storitvijo. Selitev klavirja zahteva posebno pazljivost in veliko pozornosti pri transportu, kar lahko zagotovijo le kvalitetni ponudniki.

Kateri selitveni servis izbrati za selitev klavirja in podobne zahtevnejše selitve? Gotovo se splača pobrskati po ponudbi izvajalcev, ki imajo s takšnimi podvigi že obilo izkušenj. Najdemo uveljavljene strokovnjake, ki se ponašajo tudi z dobrimi referencami pri zahtevnejših selitvah. Hkrati pa preverimo še podrobnosti v njihovi ponudbi – kaj vse sploh nudijo, kakšne so omejitve pri zahtevnejših tovorih, kaj postori izvajalec sam in kaj moramo urediti mi. Na koncu je pametno povprašati tudi po tem, ali selitveni servis ponuja zavarovanje dragocenega tovora – selitev klavirja je namreč pogosto dokaj tvegana in nikakor ne želimo, da bi prišlo glasbilo na cilj poškodovano, prevoznik pa ne bi prevzel odgovornosti za škodo.