Uporaba visoko izolativnih pvc oken za boljšo izolacijo hiše

pvc okna

Sodobna gradnja stanovanjskih objektov vseskozi zahteva nove in nove standarde na področju prihranka energije, kot je na primer vgradnja za pvc okna. Izgubljanje toplote je najbolj pereč problem, s katerim se soočajo stanovanjske hiše in bloki, če ne uporabijo pvc okna. Za pridobivanje toplote se namreč porabi ogromno energije, ki pa mimogrede uide v hladen zrak, ki nas obdaja pozimi. Zato je potrebno pri vseh novogradnjah upoštevati stroge predpise, ki so narejeni zato, da se kar najbolj prihrani pri toplotnem ogrevanju. Eden izmed tipičnih produktov, ki so v zadnjih letih pridobili na popularnosti, so zaradi tega ravno pvc okna. 

V starih časih ljudje niso poznali materialov, ki bi učinkovito zmanjšali prehajanje toplote v okolico. Tudi kurjenje v bivalnih prostorih je v glavnem potekalo z lesnim gorivom in nihče se ni niti vprašal, kako bi lahko zmanjšali potrebno količino drv za doseganje enake toplote. Kaj kmalu pa so se ljudje začeli zavedati, da je potrebno hiše zatesniti pred vetrom, kar je že bil prvi korak k izboljšanju gradnje. Dolgo časa je razvoj gradnje nato potekal na enak način, sploh po industrijski revoluciji, ko je bilo na enkrat na voljo veliko poceni in energetsko bogatih energentov. 

Vse pa se je spremenilo v drugi polovici 20. stoletja, ko so se začele prve naftne krize. Cena fosilnih goriv se je takrat močno dvignila, zato so začeli ljudje pospešeno razmišljati, kako bi omejili ceno ogrevanja stanovanj. Takrat se je začel prvi zagon izolacije hiš, kmalu pa so sledila tudi prva dvojno zastekljena pvc okna. Samo izolacija hiš s stekleno ali kameno volno je namreč zaman, če se ne uporabi tudi ustreznih okenskih rešitev. Pvc okna so eden izmed najboljših produktov, ki zagotavljajo nizko toplotno prehodnost. Ker zasedajo pvc okna relativno velike površine, močno pripomorejo h dobri izolaciji stanovanj.