Urejanje življenjskega prostora v in zunaj našega doma

urejanje okolice

Prisotnost narave ima pozitiven vpliv na vsakega posameznika. Red in čistoča notranjega življenjskega prostora ima tudi močan pozitiven psihološki učinek. Z naravo obdana okolica hiše, stanovanja ali poslovnega objekta nam omogoča, da se dobro počutimo med delom in tudi ko počivamo. Obenem pa nam nudi prostor za počitek, ko se moramo odmakniti od vsega, da zberemo misli. Vse to je možno doseči s profesionalno ureditvijo okolice našega delovnega ali življenjskega prostora.

Že z malo truda in znanja nam lahko strokovnjaki preuredijo izgled vsakega zunanjega dela nepremičnine. Zelen in sijoč travnik, drevesa in grmovje bodo našo hiše branili pred visokimi temperaturami v poletnih mesecih. Urejena okolica bo delovala kot naravni filter, ki bo iz ozračja odstranjeval toplogredne pline, prašne delce in drugo nesnago, ki je lahko nevarna za otroke in starejše.

Urejena okolica hiše pozitivno vpliva na zdravje njenih prebivalcev

Vsak dom, neglede na njegovo velikost, predstavlja zatočišče pred zunanjim svetom. Lahko bi rekli, da je to svet kraj za družino in posameznike, ki v njem živijo. Tako je smiselno, da uredimo okolico naše hiše, stanovanja ali drugega objekta, saj se bomo počutili bolj sproščeno. Vpliv urejenega vrta, pokošenega travnika, urejenih dreves in drugega rastlinja ne bo imel samo pozitiven psihološki učinek. Zelo hitro bomo lahko opazili, da se bo sprememba okolja odražala tudi na našem fizičnem zdravju. Enako pa velja za čiščenje notranjosti hiše, saj nepospravljeno notranje okolje bivalnega prostora hitro izboljša nivo energije in ustvari boljšo ter bolj produktivno atmosfero.

ureditev okolice

Urejena okoli hiša bistveno poveča kvaliteto bivanja in zmanjša stres.

Drevesa, travnik in rastlinje izboljšajo kvaliteto zraka

Pravilna oskrba rastlinja, dreves in košnja trave spada pod osnovno ureditev okolice doma, ki močno izboljša izgled zunanjosti naše nepremičnine. Pri tem pa bomo deležni tudi številnih prednosti. Prva je ta, da trava in drevesa čistijo zrak. Iz ozračja odstranjujejo dim, prah, toplogredne pline in razne trde delce, ki prihajajo iz izpuhov tovarn, motornih vozil ter drugih onesnaževalcev. Čistejši zrak pa omogoča otrokom in starejšim veliko lažje vsakodnevno življenje. To je še posebej res, če kateri izmed naših družinskih članov ali prijateljev trpi za dihalnimi boleznimi. Obenem je tudi prednost, da se v našem domu ne bo nabirala velika količina prahu. S tem bomo zmanjšali potrebo po čiščenju, saj bo velik del prahu zadržal travnik in različno rastlinje zunaj naše hiše ali stanovanja.

Stik z naravo zmanjšuje stres

Veliko različnih raziskav je bilo opravljenih v namen ugotavljanja odnosa med ljudmi in naravo. Ugotovitve so bile izredno presenetljive v skoraj vseh primerih, saj so znanstveniki lahko potrdili, da stik z naravo zmanjšuje stres in krvni pritisk. S stresom je povezan hormon kortizol, ki se sprošča v bolj in manj stresnih situacijah. Ko pa je posameznik, ki je pod stresom, v stiku z drevesi, se sprošča na travniku ali uživa v vonjavah domačega vrta, se raven omenjenega hormona močno zniža. Obenem pa se zniža krvni tlak, kar je zelo pomembno za naše dolgoročno zdravje. Najbolje je, če imamo urejeno okolico doma, saj nam bo ta nudila zatočišče in stik z naravo, ko bomo to najbolj potrebovali.

Zmanjšajmo porabo električne energije in vode z urejeno okolico hiše

Dandanes je pomembno, če poizkušamo na preproste, vendar učinkovite načine zmanjšati porabo električne energije in vode. Dolgoročno znižanje osnovnih stroškov pomeni, da bomo imeli več sredstev, ki jih lahko prihranimo za deževne dni ali pa jih kam vložimo. Veliko stroškov je možno prihraniti z ureditvijo okolice našega življenjskega prostora. Strokovnjaki nam bodo pomagali izbrati primerne rastline, ki izgledajo čudovito, zahtevajo malo vode za rast in čistijo okolje. Z odstranitvijo plevela in ostale nesnage bomo zmanjšali potrebe po čiščenju dvorišča, dovoza, parkirnega prostora za vozila in drugih predelov okoli naše hiše.

Če očistimo okolico hiše, kjer se nahajata klima ali toplotna črpalka, bomo omogočili bolj učinkovito delovanje obeh naprav. S tem se nam bodo znižali stroški električne energije tudi za do 30%. V poletnih časih nam bo naravna senca od dreves in rastlinja zniževala temperaturo v hiši. Tako bomo prihranili še dodatno pri porabi električne energije, saj večja kot je temperaturna razlika znotraj hiše in zunanjim okoljem, več energije za hlajenje potrebuje klima oziroma toplotna črpalka

Profesionalno čiščenje notranjosti hiše ohrani naš bivalni prostor brezmadežen

Velikokrat se zgodi, da ne moremo ali pa preprosto nimamo časa, da se posvetimo temeljitemu čiščenju našega bivalnega prostora. Tako je najbolje, če koristimo storitve čiščenja notranjosti hiše, ki nam omogoča temeljito odstranjevanje umazanije in druge nesnage iz vsakega prostora. To je tudi zelo dobrodošla storitev za ljudi, ki več ne morejo čistiti in drugače skrbeti za svoj dom.

čiščenje stanovanja

Čiščenje stanovanja lahko prepustimo izkušeni ekipi, ki bo opravila delo namesto nas.

Profesionalni čistilci bodo odstranili umazanijo iz vseh kotičkov našega doma, pobrisali prah z rož in rastlinja ipd. Tako bo naša hiša napolnjena s svežino, saj bodo vsi alergeni, plesen in druga umazanija odstranjeni iz našega stanovanja ali hiše.

Čiščenje na domu zagotavlja profesionalno odstranitev umazanije

Profesionalni čistilci so šolani za najbolj učinkovito odstranjevanje umazanije. Tako bodo globoko očistili našo kopalnico in kuhinjo. To sta glavna dva prostora, kjer se nahaja največ umazanije v obliki bakterij, plesni, ostankov hrane ipd. Obenem pa bodo čistilci ključne površine razkužili, kar bo zagotovilo, da se bodo dobro počutili tudi starejši ljudje z oslabljenim imunskim sistemom.

Kopalnice so velikokrat gojišče za raznovrstno plesen. To je izredno nevarno, saj lahko negativno vpliva na ljudi. Obenem pa se plesen in bakterije lahko hitro razširijo po ostalih prostorih v našem domu. Tako čiščenje stanovanja zajema tudi temeljito razkuževanje kopalnice. Enako pa velja za čiščenje večjih nepremičnin.

Velika prednost čiščenja na domu je tudi ta, da lahko čistilci temeljito oskrbijo naše stanovanje ali hišo, ko nas ni doma. To pa pomeni, da bomo lahko po napornem dnevu prišli v čisto in osveženo bivalno okolje, ki nas bo pomirilo in napolnilo z energijo.