Viličar lahko deluje na različne pogone

Viličar

Viličar je odličen pripomoček za veliko delavnic in skladišče, kjer je dnevno potrebno prenašati večje in težje tovore. Ker mora biti vsak tovor skrbno prenesen, da se med prenosom ne bi poškodoval, mora biti viličar dober in mora delovati brezhibno. Tudi poti kjer prehaja viličar morajo biti prehodne in brez odvečnih predmetov.

Viličar, ki deluje na baterijo, ki smo jo napolnili z elektriko, bo lahko neprekinjeno deloval tudi več kot 80 ur. Seveda je to odvisno tudi od intenzivnosti dela ter od teže bremena, ki jo bo nosil. Vsekakor so električni viličarji vse bolj aktualni, saj so okolju veliko bolj prijazni, kot klasični viličarji, ki ji je poganjal bencin.

Viličar na tak način skrbi za okolje in naravo, hkrati pa poskrbi tudi za odlično počutje vseh, ki delajo poleg njega. Nikakor ni zdravo delati poleg strojev, ki proizvajajo škodljive izpušne pline. Bolje je, da imamo takšne naprave, ki ne oddajajo skoraj nič škodljivih emisij. Vsak delavec bo svojemu nadrejenemu hvaležen za dobre delovne pogoje, kjer bo delo tudi bolj kakovostno opravljeno.

Teleskopski viličar z izjemno višino dviga

Teleskopski viličar se odlikujejo po tem, da lahko tovor dvignejo tudi na najvišje police. Nekatera skladišča so namreč narejena tako, da imajo police tudi pri stropu, saj drugje ni prostora. V takšnih primerih potrebujemo dober teleskopski viličar, ki nam bo brez težav tovor popeljal tudi na višje predele skladišča.

Teleskopski viličar lahko deluje na elektriko in tako poskrbi za ekološko delovanje. Nekateri modeli imajo na voljo tudi dodatno baterijo, ki jo v primeru slabega delovanja, vstavimo v viličar ter si tako pridobimo dodatne ure delovanja. To je izredno koristno takrat, ko moramo več ura zaporedoma prevažati tovor na daljših razdaljah, kjer se porabi veliko več moči.

Teleskopski viličar ima nosilnost do 1400 kilogramov in deluje z izjemno dolgimi vilicami.