Vitamin C in druge vitamine se splača redno jemati

c-vitamin

Mnoga prehranska dopolnila so namenjena tistim, ki imajo akutno pomanjkanje ali pa se soočajo s pomanjkanjem zaradi kakšnih kroničnih bolezni in drugih posebnih okoliščin. A prav tako lahko najdemo v ponudbi koristna dopolnila, ki se priporočajo praktično vsakomur. 

V to skupino se uvrščajo mnogi vitamini, ki se jih splača jemati kot dopolnilo, saj jih na druge načine ne dobimo v zadostni količini. Tudi vitamin C lahko jemljemo na ta način, na voljo je v različnih oblikah in omogoča redno uživanje brez kakšnih posebnih težav.

Vsak vitamin ima ključno funkcijo za delovanje človeškega telesa, zato se pomanjkanje kaže v hudih posledicah. A tega ne bomo opazili takoj, sploh če gre za manjše pomanjkanje. Težko bomo prepoznali pravi vzrok za slabo počutje, nemir, glavobol, prebavne težave in podobne simptome, ki lahko spremljajo pomanjkanje vitaminov. Zato je pametno jemati vitamin C in druge vitamine preventivno, da zagotovimo zadosten vnos za normalno delovanje telesa. 

Vitamin C lahko uživamo kot prehransko dopolnilo

Vitamine lahko vnašamo v telo na različne načine. Večino vitaminov dobimo s prehrano, a ni nujno, da jih bomo na ta način dobili v zadostni količini. Morda nimamo dostopa do svežega sadja in zelenjave ali pa imamo neurejen jedilnik, tako ne bomo zadostili primernega vnosa vitaminov s hrano. 

Posebej problematičen pa je tu vitamin D, ki ga ne najdemo v hrani, temveč ga telo proizvaja samo ob izpostavljenosti sončnim žarkom. Obstaja torej kar veliko tveganje, da bomo zaradi neugodnih okoliščin in drugih vzrokov ostali brez zadostnega vnosa vitaminov.

Že v redni prehrani lahko vitamin C dobimo v zadostni količini, moramo pa imeti zelo dobro urejen jedilnik

Zato se vitamini uživajo tudi kot prehransko dopolnilo. Predvsem vitamin C najdemo v različnih oblikah, ki nam omogočajo enostaven vnos zadostnih zalog. 

Najdemo lahko šumeče tablete in praške za pripravo napitkov, lahko tudi kapsule in druge oblike, ki imajo zalogo koristnih sestavin. Pravzaprav se vitamini dodajajo tudi zdravilom, Coldrex ima recimo dodatek vitamina C za boljše delovanje imunskega sistema.

Ravno pri vitaminu C imamo največ možnosti za kombinacije z drugimi koristnimi sestavinami, zato se pripravljajo celovita prehranska dopolnila, ki so za človeka zelo koristna. Dobimo različna nujna hranila in dodatke, s katerimi bo telo še bolje delovalo. Prav tako nam vitamin C omogoča pripravo dopolnil, ki jih lahko brez težav redno uživamo, morda kar kot osvežilen napitek. Če se zavedamo nevarnosti, ki jih prinaša pomanjkanje vitaminov, bomo gotovo z zanimanjem pobrskali po ponudbi prehranskih dopolnil in našli rešitve, s katerimi ta tveganja močno zmanjšamo.

Kakšno vlogo ima vitamin C?

Vloga vitaminov v človeškem telesu ni vedno povsem očitna. Za vitamine je značilno to, da povzročijo težave v primeru pomanjkanja, medtem ko ob zadostnem vnosu telo pač deluje normalno. 

Glede na težave, ki se pojavijo ob pomanjkljivem vnosu, lahko ugotovimo, kakšen učinek ima vitamin C.

Jasno je recimo to, da ima ta vitamin zelo pomembno vlogo pri uravnavanju delovanja imunskega sistema. Pomanjkanje vitamina nas naredi bolj dovzetne za okužbe in bolezni, potek bolezni bo težji in počasneje bomo okrevali. Ravno zato imajo zdravila, kot je Coldrex, dodane vitamine, ki skrbijo za boljši odziv imunskega sistema. A ob prvih znakih bolezni je že prepozno, bolj pametno je jemati vitamin C preventivno, da je imunski sistem stalno v pripravljenosti.

Prav tako je ta vitamin znan po svojem antioksidativnem učinku, ščiti celice telesa pred škodljivimi vplivi prostih radikalov. Skrbi za optimalno delovanje in uspešno regeneracijo obremenjenih telesnih tkiv, ima tudi vlogo pri proizvodnji vezivnih tkiv v telesu. Poleg tega vitamin C sodeluje pri regeneraciji drugih vitaminov, predvsem vitamina E, tako da bomo lahko poskrbeli za boljše izhodišče tudi pri jemanju drugih prehranskih dopolnil oziroma uživanju zdrave prehrane.

Človeško telo nujno potrebuje vitamine in druge koristne snovi, tudi če so potrebne le v manjših količinah. Zato je pametno skrbeti za preventivo in redno uživati dopolnila, ki nam koristijo. Dobro pa moramo biti pripravljeni tudi na morebitno pomanjkanje in težave, ki se ob tem pojavijo.

Vitamin C vsebujejo predvsem citrusi

Če nam vitamin C manjka, bomo bolj dovzetni za bolezni

Zaradi pomanjkanja vitamina C bomo pogosteje zbolevali, saj se telo ne more samo zoperstaviti patogenom iz okolja. Zato se vnos vitaminov po potrebi dopolnjuje tudi s pravimi zdravili, ki nam v takšnem primeru pomagajo. Za blage sezonske okužbe in druge pogoste bolezni je lahko zelo učinkovit Daleron Cold3, ki bo pomiril bolečino in ublažil simptome bolezni. Uporablja se predvsem ob prehladih in drugih pogostih obolenjih, za katere je značilno prav to, da nas ogrožajo v času slabšega delovanja imunskega sistema. 

Vitamin C vzdržuje dobro delovanje imunskega sistema in preprečuje okužbo, a seveda se lahko še vedno zgodi, da patogeni najdejo pot v naš organizem. V tem primeru vzamemo Daleron Cold3 ali druga zdravila, s katerimi ublažimo bolezen in pospešimo okrevanje.

Na voljo imamo vsa potrebna sredstva za zdravo življenje. Posegamo po kvalitetnih prehranskih dopolnilih, redno uživamo vitamin C, po potrebi pa se poslužimo tudi zdravil, ki nam pomagajo v primeru bolezni. Ta sredstva se splača imeti doma!